Veľký sprievodca matracmi Vegas

Spánok je jednou z najdôležitejších životných potrieb (hneď po vzduchu, vode a teple). Jeho nedostatok či zlá kvalita vplýva na naše zdravie, výkonnosť v práci, náladu, energiu a mnoho iného. Jednou zo základných podmienok pre zdravý nočný oddych je výber kvalitného matraca. Kvalitný matrac by mal poskytnúť maximálny možný ortopedický efekt, aby sa telo mohlo uvoľniť a dokonale si oddýchnuť, mať pozitívny zdravotný efekt napr. vďaka antialergickým vlastnostiam a udržať si tieto vlastnosti čo najdlhšie, ideálne po celú dobu životnosti.

Ako delíme matrace

Štandardné delenie matracov je najčastejšie na taštičkové, pružinové, penové a latexové. Existujú aj rôzne iné vrstvy a ich kombinácie. Matrac, ktorý by bol tvorený len jedným materiálom je skôr raritou. Rôzne druhy matracov, rôzne kombinácie materiálov a vrstiev majú vplyv na ich rozdielne vlastnosti. Z takto širokej škály možností si tak môže vybrať naozaj každý.

V dnešnom článku vás v rýchlosti prevedieme cez základné druhy našich matracov Vegas, aby ste získali prehľad o ich vlastnostiach. V prípade, že sa rozhodnete pre daný druh a budete potrebovať pomoc s výberom konkrétneho matraca, neváhajte nás kontaktovať či navštíviť jednu z našich predajní. Radi vám pomôžeme online aj osobne.  

Taštičkové matrace Vegas

Základ našej ponuky tvoria matrace založené na taštičkovom jadre, ktoré vhodne dopĺňajú ďalšie vrstvy z rôznych materiálov tak, aby sme vedeli ponúknuť matrac na mieru každému. Niekto potrebuje matrac mäkší, v ktorom taštičkové jadro skombinujeme s vrstvou latexu či pamäťovej peny, inému viac vyhovovuje tvrdší matrac, v ktorom nájde uplatnenie aj tvrdšia kokosová doska. Taštičkové matrace Vegas rozdeľujeme do 3 kolekcií na základe toho, aký druh taštičkového jadra je v nich použitý.

Kolekcia Comfort

Taštičkové matrace s jadrom Medizone R1000 so 7 zónami, doplnené o latex, kokosovú dosku, penu (pamäťovú alebo penu vegaflex) alebo ich rôznymi kombináciami. Ide o matrace so skvelými ortopedickými a hygienickými vlastnosťami za dobrú cenu. Rôzna kombinácia materiálov a vrstiev okolo jadra ponúka riešenie pre každého, od priaznivcov tvrdých matracov až po tých, ktorí preferujú spánok na mäkkých matracoch. Z celej ponuky pre vás vyberáme ortopedický taštičkový matrac – model F2.

F2 je symetrický model vyváženej strednej tvrdosti. Prírodné konopné vlákno OrtoHemp dopĺňa bodovú podporu pružinového bloku, zatiaľ čo latexové vrstvy poskytujú pevnú elasticitu pre maximálne pohodlie.

Kolekcia Modern

Vyšší stupeň komfortu od základnej kolekcie Komfort ponúka kolekcia matracov – Vegas Modern. Matrace, ktoré v nej ponúkame charakterizuje hlavne unikátne taštičkové jadro Medizone X1200 s rovnomerným rozložením 7 zón a uložením taštičiek v tvare včelích plástov. Ortopedické a zdravotné vlastnosti, ktorými disponujú všetky taštičkové jadrá použité v našich matracoch, dopĺňajú v kolekcii Modern vrstvy latexových dosiek, Climalatex, Latex Soft Gel, Like-a-Latex, Orto Hemp, kokosových dosiek impregnovaných latexom a peny MemoryFoam, ktoré dotvárajú vlastnosti a parametre každého jedného matraca.

Z ponuky vyberáme model M1  – tvrdý a zároveň prispôsobivý matrac s vysokou nosnosťou, vhodný aj pre deti.

Kolekcia Exclusive

Najlepšie taštičkové jadrá, aké v našej ponuke nájdete – Medizone R2200, Medizone X3000 a Medi zone mini (všetky so 7 zónami) a UltraPocket R4400. Počet pružín uložených v taštičkách sa pohybuje v úctyhodnom počte 2 200 až 4 400 pružín na jeden veľký matrac, čo zaručuje jeho výnimočné ortopedické vlastnosti a umožňuje matrac používať na polohovateľných aj na pevných roštoch. Okrem toho obsahuje každý matrac kolekcie Exclusive luxusný poťah Premium Jacquard s hodvábnymi a kašmírovými vláknami, ktorý je odzipsovateľný a dá sa ľahko vyčistiť.

Do pozornosti dávame ortopedický taštičkový matrac Exclusive – model X2 (skvelá voľba pre tých, ktorí hľadajú svieži pocit luxusu – prepychový vzhľad, 7 zón podpory tela, prírodný ľan a masážny účinok Climalatexu).

Latexové matrace Vegas

Matrace vyrobené zo 100%-ného latexu s maximálnou bodovou elasticitou, vynikajúcou prispôsobivosťou ľudskému telu a výnimočne dlhou životnosťou. Latex sa vyrába s otvorenou bunkovou štruktúrou, čo zaručuje jedinečnú termoreguláciu a vzdušnosť. Väčšinou obsahuje niekoľko zón tvrdosti a zabezpečuje dokonalý pocit oddychu počas spánku. Je odolný, má excelentné nosné vlastnosti, ktoré sú dôležité práve pre jadrá matracov. Latex je hypoalergénny a jeho antibakteriálne vlastnosti zabraňujú šíreniu baktérií, plesní, roztočov a taktiež neabsorbuje prach. Preto tento druh materiálu odporúčame klientom s respiračnými problémami. Latex je vynikajúcou výplňou matracov.

Kolekcia Ecolatex

Jadro z latexu, vlastnosti dotvorené kokosovými doskami. Taká je kolekcia Ecolatex, v ktorej vám sama príroda daruje naozaj unikátny a zdravý spánok. Zdravšia alternatíva voči penovým matracom, s výnimočnými ortopedickými vlastnosťami je dostupná rovnako ako v prípade iných našich kolekcií vo viacerých verziách – od stredných latexových matracov, až po matrace najtvrdšieho stupňa. Samozrejmosťou je prateľný, antialergický, veľmi príjemný poťah OrganicCare z bavlny a vlákien z eukalyptu, čo umocňuje potrebné antibakteriálne aj hypoalergénne vlastnosti matraca.

Z ponuky vyberáme ortopedický  latexový matrac – Ecolatex L3.

Penové matrace Vegas

Oproti latexu sa pena môže javiť ako menej vhodný materiál, no taktiež má svoje využitie a matrace z rôznych druhov penových materiálov sa stále tešia veľkej obľube. Podobne ako ostatné druhy matracov, aj penový matrac dokáže podľa konkrétneho vyhotovenia ponúknuť rôzne vlastnosti a tie kvalitnejšie kúsky ponúknu prijateľnú kvalitu spánku aj na niekoľko rokov.

Kolekcia Active

Kolekcia Active – najmodernejšia generácia ortopedických penových matracov, vyrobených z unikátnych materiálov – studenej peny Vegaflex, vylepšenej Vegaflex PRO®, blokov pamäťovej peny Memory a nového unikátneho penového materiálu Like a latex. Jednoliata štruktúra, vysoká hustota jednotlivých blokov a tiež nový princíp rozloženia vrstiev v jadrách Vegaflex PRO, umožňujú dosiahnuť na penové matrace až nezvyčajne dobrý ortopedický efekt.

Z ponuky vyberáme matrac s penou Like-a-Latex – model A4, ktorý spája ergonómiu a inováciu. To všetko vďaka trojici jedinečných technologicky vyspelých elastických penových materiálov novej generácie, ktoré poskytujú najvyššiu úroveň pohodlia počas spánku.

Sme na konci nášho prehľadového článku, v ktorom sme vás previedli základnými druhmi našich matracov. Okrem týchto však ponúkame aj špeciálne matrace pre deti, seniorov či asymetrické matrace, ktoré majú z jednej strany inú tvrdosť ako z druhej. Veríme, že si z našej ponuky vyberiete. Sme pripravení vám kedykoľvek poradiť.


Máte otázky, chcete poradiť s výberom matraca, postele, či iného vybavenia spálne?
Neváhajte a kontakujte nás.