Kúpa nového matraca: online vs. osobne v predajni?

Ak práve stojíte pred kúpou matraca, možno zvažujete či ušetriť cestu do predajne a matrac si na pár klikov neobjednať z internetu. V dnešnej dobe je internetový predaj samozrejmosťou, no nákup priamo v predajni vám môže celý výber výrazne uľahčiť. V článku sa pozrieme na oba spôsoby nákupu a prezradíme niekoľko vecí, na ktoré by ste si pri “online aj offline” kúpe mali dať pozor.

Aby online kúpa nebola mačkou vo vreci

Nakupovanie cez internet z pohodlia domova dokáže celý proces urýchliť. Online svet je však plný rizík, ktoré môžu z vašej kúpy urobiť mačku vo vreci. Ako správne postupovať pri online nakupovaní a nájsť toho správneho predajcu?

Maximum informácií už v popise matraca

Aj bez priameho kontaktu so zákazníkom vie skúsený predajca poskytnúť dostatočné množstvo informácií o matraci, aby vám kúpu čo najviac uľahčil. Už z popisu vám tak môže byť jasné, ako dobre sa predajca problematike rozumie. V mnohých internetových predajniach matracov je ťažké nájsť kvalitné a obsiahle informácie o konkrétnom produkte.

V našom e-shope informujeme o kompletných parametroch daného matraca, o jeho vlastnostiach, zložení a hlavných benefitoch. Snažíme sa návštevníkom a potenciálnym zákazníkom priniesť čo najviac infromácií podložených číslami. Radi tiež informujeme o konkrétnych výrobcoch jednotlivých častí – použitej peny či pružinového jadra.

Rozoznať overeného predajcu od falošného vám pomôžu aj referencie spokojných zákazníkov na stránke, sociálne siete danej značky, získané certifikáty kvality či odznaky dobre známych porovnávačov, medzi ktoré patrí napr. Heureka.

Jednoduché kontaktovanie a rýchla odpoveď

Každý overený predajca by mal mať na stránke pre svojich zákazníkov možnosť rýchleho kontaktovania – cez online chat, kontaktný formulár, telefón či mail. Ak je kontaktovanie obtiažne alebo sa vás predajca dlho neozýva, pátrajte po inom.

Aj u nás na stránke nájdete hneď niekoľko zo spomenutých možností. Sme radi, ak nás ľudia kontaktujú a pýtajú sa. Okrem osvety im tak môžeme pomôcť cez internet či telefón vybrať vhodný matrac.

BONUS: Porovnávajte a zistite si o pár informácií navyše

Čo okrem overenia predajcu môžete urobiť pre úspeľnú online kúpu? Porovnávať!

V pohodlí domova máte počas online nakupovania dostatok času preštudovať všetky parametre vytipovaného matraca a porovnať ho s ďalšími v ponuke, s inými značkami či konkurenčnými predajcami.

Keď už budete “lustrovať” internet pri porovnávaní jednotlivých matracov, môžete si prečítať zopár článkov na tému výberu matraca a byť tak o krok vpred. Čím viac informácií získate, tým bude váš nákup jednoduchší a to, či sa ho rozhodnote urobiť online alebo osobne, bude už len posledným detailom. Aj prostredníctvom našej stránky (sekcia Poradňa) či samostatného blogu (na ktorom sa práve nachádzate) sa snažíme ľudí v tomto smere vzdelávať. Podrobnejšie sa dostanete do rôznych tém, týkajúcich sa výberu matraca, postele, roštu aj spálňového zariadenia.

Tipy na čítanie:

A čo osobná kúpa?

Oproti online kúpe stojí tá osobná, ktorá tiež skrýva viacero úskalí aj benefitov. Jednou z najväčších výhod je osobné oskúšanie matraca v predajni. Ako sa hovorí, lepšie je raz vidieť, ako stokrát počuť či čítať na internete. Naše predajne môžete navštíviť v 8 slovenských mestách a rôzne kolekcie matracov si prezrieť naživo.

Otváracie hodiny, adresy a kontaktné čísla na predajne nájdete na našej stránke.

Profesionálny personál

V mnohých prípadoch je práve osobný a odborný prístup rozhodujúcim faktorom pri kúpe. V našich predajniach sa snažíme zamestnať špičkový a profesionálny personál, ktorý je schopný poskytnúť cennú radu pri výbere, no zákazníkom kúpu neznepríjemňuje zbytočným nátlakom či predajom niečoho, čo nepotrebujú.

Ak ste typ človeka, ktorý sa o veciach radšej osobne rozpráva, rozhodne odporúčame osobný výber matraca. Aj keď vám cesta do predajne zaberie viac času, ako samotná online kúpa, dobrý rozhovor so skúseným predajcom vám môže ušetriť niekoľko hodinové pátranie po internete. V prípade, že máte najbližšiu kvalitnú predajnu matracov od seba ďaleko, sme pripravení plne sa vám venovať v online prostredí.

Veríme, že vám náš článok pomohol vyjasniť veci, na ktoré by ste si pri online kúpe mali dať pozor aj to, čo sú hlavné plusy a mínusy osobného výberu matraca. Radi sa s vami spojíme online aj osobne, vypočujeme si vaše požiadavky a pomôžeme vám kúpiť matrac, ktorý vám bude dlhodobo slúžiť.

Máte otázky, chcete poradiť s výberom matraca, postele, či iného vybavenia spálne?
Neváhajte a kontakujte nás.