Polohovateľné postele zaručujú to pravé pohodlie

Polohovateľné postele si často spájame s posteľami určenými pre zdravotne znevýhodnených ľudí. V dnešnej modernej dobe ich však môžete nájsť aj v ponuke bežných predajcov nábytku ako alternatívu k bežnej posteli. Čoraz viac sa polohovateľné postele dostávajú do popredia a ľudia sa o ne začínajú viac zaujímať. Tieto postele majú svoje výhody, ktoré vám teraz bližšie predstavíme. Možno vás presvedčia o tom, aby ste si polohovateľnú posteľ zaobstarali aj vy. Alebo aspoň nad ňou pouvažovali.

Čo je to vlastne polohovateľná posteľ?

Je to v podstate každé polohovateľné lôžko, ktoré vám umožňuje zmeniť polohu matraca. To znamená, že si môžete zvoliť, aby sa určité časti vášho tela zdvihli, napríklad kolená, chodidlá alebo hlava. Väčšina polohovateľných postelí je ovládaná pomocou diaľkového ovládača, takže na zmenu polohy nemusíte vstávať z postele. Niektoré modely si však vyžadujú manuálnu zmenu polohy postele. Tie sa vyskytujú prevažne v nemocničných zariadeniach.

Existuje niekoľko prvkov nastaviteľného lôžka, ktoré umožňujú zmeniť jeho polohu. V miestach pozdĺž postele sú viaceré pánty, ktoré sú umiestnené v línii s hlavnými kĺbmi v ľudskom tele, ako napríklad kolená, boky, plecia atď. Tieto pánty môžu byť na ráme postele nastavené do rôznych výšok. Preto môžete určité časti tela umiestniť vyššie ako iné, aby vyhovovali vašim individuálnym potrebám a pohodliu.

ergomotion_1

 

Druhy polohovateľných postelí

Elektrické – sú ovládané prevažne diaľkovým ovládaním, aj keď niektoré modernejšie modely je možné ovládať pomocou aplikácie na inteligentnom telefóne. Okrem iných, sú dobrou voľbou pre ľudí, ktorí majú problémy s pohyblivosťou a nedokážu si ľahko ručne upraviť polohu postele.

Mechanické – čo sa týka mechanicky ovládaných polohovateľných postelí, budete sa musieť zmieriť s tým, že nastavenie zmeny polohy sa vykonáva ručne. Túto nevýhodu však kompenzujú dnes už veľmi elegantné modely, ktorých dizajn váš očarí hneď na prvý pohľad.

Pre koho sú určené polohovateľné postele?

Existuje veľa ľudí, ktorí nemajú žiadne konkrétne potreby na spanie a predsa majú radi spánok v polohovateľnej posteli. Existujú však určité typy používateľov, ktorí môžu ťažiť zo spania v tejto posteli. Sú to ľudia, ktorí:

  • veľmi chrápu alebo majú spánkové apnoe
  • trpia Fibromyalgiou (chronické bolestivé ochorenie, ktoré je charakterizované rozsiahlou bolesťou, únavou a poruchami spánku)
  • trpia bolesťami kĺbov, chrbta alebo ich trápi artritída
  • majú obmedzenú schopnosť pohybu
  • majú dýchacie problémy
  • radi trávia čas v posteli pozeraním televízie, čítaním alebo robením iných aktivít, ktoré si vyžadujú, aby zmenili polohu postele
  • okrem uľavenia od spomenutých ťažkostí pomáhajú aj pri opuchoch, refluxe a astme

Polohovateľné postele nie sú však určené len pre ľudí, ktorých trápia vyššie uvedené problémy. Práve naopak, stávajú sa čoraz častejšie súčasťou domácností, v ktorých si členovia rodiny radi doprajú kvalitný a pohodlný spánok.

Pre zdravých ľudí majú mnoho výhod a poskytujú ešte lepší spánok a uvoľnenie. Okrem toho zlepšujú držanie tela a pôsobia aj preventívne. Ideálnou polohou pre dokonalé uvoľnenie tela nie je rovná poloha, ako si mnohí myslia. Je to práve poloha s mierne zdvihnutým trupom aj nohami. Nadnesene sa toto „ideálne“ nastavenie polohy nazýva aj beztiažovým alebo „Zero Gravity“.

ergomotion_3

Polohovateľné postele pôsobia veľmi luxusne a pohodlne. Z toho vyplýva aj ich vyššia cena, čo je však opodstatnené, pretože investovať do zdravia sa určite oplatí. Pri výbere konkrétneho modelu by ste mali vedieť, aké sú ich najväčšie prednosti:

Výhody:

  1. Umožňujú vám pohodlne sedieť v posteli a sledovať televíziu, čítať alebo dokonca jesť.
  2. Zvýšená dostupnosť, pohodlie a bezpečnosť pre ľudí, ktorí majú problémy s mobilitou a / alebo pre seniorov.
  3. Umožňujú opatrovateľkám ľahký prístup k pacientovi.
  4. Môže poskytnúť úľavu od bolesti chrbta alebo od iných bolestivých stavov kĺbov.
  5. Poskytujú úľavu, ak máte ťažkosti s dýchaním alebo spánkové apnoe / chrápanie.
  6. Zlepšujú držanie tela a pôsobia preventívne.
  7. Zabezpečujú ideálnu polohu pre dokonalé uvoľnenie tela.

Ako a kde si vybrať kvalitnú polohovateľnú posteľ?

Predtým, ako sa rozhodnete pre kúpu nastaviteľnej postele, je potrebné vziať do úvahy niekoľko kľúčových bodov. Starostlivé premýšľanie o všetkých týchto faktoroch vám pomôže vybrať model, ktorý je najlepší pre vaše konkrétne potreby. Pri zvažovaní konkrétnej značky alebo modelu by ste mali dbať na tieto hlavné faktory:

Zdravie: Ak vás už trápi napríklad spánková apnoe, artritída alebo bolesť chrbta, je dobré sa ubezpečiť, či konkrétne nastaviteľné lôžko vyhovuje vašim potrebám.

Cena: Samozrejme, budete si musieť kúpiť produkt, ktorý je pre vás cenovo dostupný. Pred hľadaním postelí sa rozhodnite pre maximálny rozpočet a potom budete pripravení nájsť ten najlepší model, ktorý môžete kúpiť za svoje peniaze.

Extra: Ak máte záujem o špeciálne funkcie, nezabudnite, že môžu navýšiť celkové náklady na posteľ.

Záruka: Skontrolujte najmä záruku výrobcu na mechaniku postele. Toto sú najpravdepodobnejšie časti postele, u ktorých môže nastať porucha. Preto určite budete chcieť, aby sa na tieto diely vzťahovala záruka čo najdlhšie.

Trvanlivosť: Ubezpečte sa, či je posteľ, ktorú zvažujete, trvanlivá a pevná. Toto je koniec koncov veľká investícia. Takže si budete chcieť byť istí, že vaša posteľ vám vydrží mnoho rokov.

Recenzie a hodnotenia používateľov: Zistite, čo hovoria odborníci a zákazníci o posteli, o ktorej kúpe uvažujete. Tieto informácie vám môžu poskytnúť prehľad o tom, či ste si vybrali správny model polohovateľnej postele.

ergomotion_2

 

Polohovateľné postele sú dostupné v rôznych bežných obchodoch s nábytkom. Stačí teda využiť google a pohľadať tú správnu posteľ pre vás. Okrem iných produktov, veľmi kvalitné a dizajnové postele ponúka napríklad spoločnosť Ergomotion, ktorá spája jedinečný elegantný vzhľadkvalitné materiályfunkčnosťou. Jej produkty môžete nájsť aj na našej stránke.

Čím sa vyznačujú polohovateľné postele Ergomotion:

  • okrem toho, že sú polohovateľné, väčšina postelí má zabudovanú aj viacstupňovú vibračnú masáž
  • pre dokonalú atmosféru môžete využiť aj podsvietenie
  • niektoré modely majú dokonca zabudované usb porty na nabíjanie telefónu
  • majú oveľa vyššiu nosnosť ako klasické postele, až 360 kg

Smart posteľ MIO 430S+

Ergomotion kráča s dobou a snaží sa dopriať svojim zákazníkom len to najlepšie. Dôkazom toho je aj smart posteľ s názvom MIO 430S+. Poskytuje smart systém, ktorý sa dá pripojiť k smartfónu alebo tabletu. Posteľ následne poskytne užívateľovi informácie, ako sú jeho fázy spánku (hlboký/ľahký spánok), krvný tlak, rýchlosť tepu a dýchania, otočenia a pohyby.

Smart posteľ MIO 430S+
Smart posteľ MIO 430S+

Máte otázky, chcete poradiť s výberom matraca, postele, či iného vybavenia spálne?
Neváhajte a kontakujte nás.