Masážne postele vám ponúkajú spánok a masáž v jednom

Pri pomyslení na slovo pohodlie vám určite, okrem iného, napadne aj skvelá relaxačná masáž či pokojný, ničím nerušený spánok. Čo by ste povedali na to, keby sme tieto dve veci spojili a vy by ste si dokázali vychutnať to najväčšie pohodlie u vás doma? A nehovoríme o tom, že by ste si mali domov zavolať maséra. Ide o jeden z veľkých zázrakov modernej doby – masážnu posteľ.

Určite nám dáte za pravdu, že kvalitný spánok je nevyhnutný pre zdravie a relax. Niet pochýb ani o tom, že stresovanie pred spánkom môže znížiť jeho kvalitu alebo sťažiť zaspávanie vôbec. A čo robí masáž? Upokojuje vás a spôsobuje, že tieto napätia ustupujú.

Masáž vás privádza do stavu fyzickej relaxácie, ktorá sa prelieva do vášho duševného stavu. A nie je to len nejaká fráza. Výskum naznačuje, že masáž dokáže zlepšiť spánok zdravým ľuďom všetkých vekových skupín, ako aj tým, ktorí trpia nespavosťou, bolesťou chrbta či migrénou.

 

Zmierňuje stres pred spaním

Masáž zlepšuje spánok mnohými spôsobmi, ale jednou z hlavných výhod predspánkovej masáže je to, že uvoľňuje svaly, ktoré sa počas dňa namáhajú a stresujú (rovnako ako vaša myseľ). Mnohí z vás nevedome zvierajú rôzne svaly, zvyčajne chrbát a plecia, ako prejav napätia, ktoré sa hromadí po celý deň. Byť v takom napätom stave môže spôsobiť bolesť a sťažiť relaxáciu natoľko, aby ste pokojne zaspali. Zmiernenie tohto napätia pomocou masáže umožňuje ľahší spánok.

Bohužiaľ, stresy života, ktoré spôsobujú fyzické aj duševné napätie, sú tu každý deň a väčšina z nás nemá čas ani zdroje na to, aby si mohla dovoliť pravidelnú profesionálnu masáž. Navyše, cesta do kúpeľov na masáž vyžaduje nasadanie do auta a následnú jazdu domov, prípadne cestu v stiesnenom aute alebo zvládanie stresovej premávky, čo znamená, že v čase, keď prídete do postele, ste stratili akúkoľvek formu relaxácie, ktorú ste získali predtým, ako ste opustili maséra.

Masážna posteľ

 

Masážne postele. Luxusné, ale aj praktické.

Ako sa technológia spánku neustále rozširuje, nastaviteľné postele s masážnou funkciou sa stávajú čoraz bežnejšími. Funkcie včasnej masáže boli trochu nedomyslené, poskytovali iba jemnú vibráciu, ktorá nerobila veľa pre uzly a napäté svaly, ale najnovšie technológie túto funkciu dokonale vylepšili.

Čo by ste mali hľadať na trhu s masážnou posteľou? Prvou vecou, ​​ktorú si treba uvedomiť a môže sa zdať intuitívna, je to, že intenzívnejšia masáž neznamená kvalitnejšiu masáž. V skutočnosti to môže znamenať opak. Intenzívny tlak, ktorý pociťujete v niektorých masážnych lôžkach, je vlastne výsledkom jednoduchého naštartovania rýchlosti a výkonu motora. To spôsobuje, že posteľ bez rozdielu vibruje a vytvára tak menej ako ideálny masážny zážitok a veľa hluku.

 

Ako rozoznať kvalitné masážne lôžko?

Pokročilejšie masážne technológie využívajú koncept rezonančnej frekvencie na zabezpečenie cieleného pohybu na povrchu matraca. V týchto nastaviteľných základoch masážnych postelí sa manipuluje s prirodzenou frekvenciou zvuku samotného matraca, čo spôsobuje vibrácie pri rôznych intenzitách. Výsledkom je prirodzený, upokojujúci a veľmi tichý pohyb. Nastaviteľné postele s masážnou funkciou využívajú túto technológiu nazývanú masáž 3D-Wave ™, ktorá bola preukázaná univerzitnou štúdiou, aby vám pomohla prebudiť pocit väčšej pohody.

Ďalšou vecou, ​​ktorú treba mať na pamäti, je jednoduché použitie. Ak sa stretávate s rôznymi vypínačmi a káblami zakaždým, keď chcete masáž, nebude to pre vás veľmi relaxačné, takže je dôležité nájsť masážnu funkciu, ktorá sa dá ľahko a bez problémov ovládať.

V niektorých prípadoch masážnych postelí je to zabezpečené pomocou ľahko ovládateľného podsvieteného diaľkového ovládača a tiež pomocou aplikácie pre smartfóny, pomocou ktorej môžete ovládať svoju posteľ. Môžete prepínať medzi rôznymi úrovňami intenzity a zvoliť si iba hlavu, nohy alebo celé telo. Umožňuje tiež individuálne ovládanie každej strany postele, takže si partneri môžu prispôsobiť svoje preferencie.

 

Diaľkové ovládanie na masážnu posteľ

 

Aplikácia prichádza tiež s niekoľkými chytrými a užitočnými novými funkciami. Okrem ovládania základnej intenzity, rýchlosti a umiestnenia vašej masáže vám aplikácia tiež umožňuje uložiť určité nastavenia komfortu (konkrétne polohy postele a nastavenia masáže), takže sa k nim môžete jedným kliknutím vrátiť.

Ďalej môžete programovať rutiny. Rutiny sú v podstate viacnásobné nastavenia komfortu naprogramované do jedného nastavenia a podľa potreby ich môžete spustiť v konkrétnom čase. Napríklad by ste si mohli naprogramovať posteľ tak, aby automaticky spustila vašu obľúbenú masáž o 23:00 a pokračovala ďalších 20 minút, potom sa presuňte do polohy nulovej gravitácie a masáže s nízkou intenzitou na ďalších 10 minút, potom ukončite masáž a prejdite do programu Anti-Snore pozíciu, keď sa unášate hlbšie do pokojného spánku na noc. Všetko bez toho, aby ste museli zdvihnúť prst.

A keď príde nasledujúce ráno, môžete naprogramovať svoju posteľ, aby vás v určitom čase prebudila masážou. Existuje lepší spôsob, ako začať deň, než príjemným masážnym impulzom?

 

Kde zohnať masážne postele?

Masážne postele sa dostávajú čoraz viac do povedomia zákazníkov, avšak v bežných obchodoch s nábytkom ich tak ľahko ešte nenájdete. Odborníkom na tieto postele je známa značka Ergomotion, ktorá ponúka rôzne modely. V ponuke má nielen masážne, ale aj polohovateľné postele top kvality. Na Slovensku ich predáva práve naša spoločnosť Vegas, vďaka čomu sú ľahko dostupné aj pre bežnú verejnosť.

 

Polohovateľná posteľ Ergomotion

Máte otázky, chcete poradiť s výberom matraca, postele, či iného vybavenia spálne?
Neváhajte a kontakujte nás.