Páčia sa vám masívne postele? Ich výber neoľutujete

Premýšľate nad kúpou novej postele? Neviete, aký druh či materiál zvoliť? Tak v tom prípade ste na správnom mieste. Masívna posteľ je zárukou kvality a originality a týmto výberom nikdy nič nepokazíte. Hodí sa ako do klasických domácností, tak aj do moderných alebo dokonca rustikálnych.

Prečo by ste sa mali rozhodnúť práve pre masív?

Posteľ vyrobená z dreva patrí medzi najobľúbenejšie typy u zákazníkov. Prírodný materiál totiž v miestnosti navodí tú správnu príjemnú atmosféru. Okrem toho, postele z masívu sa vyznačujú elegantnosťou, dlhou životnosťoukvalitným prírodným materiálom. Ich nadčasový dizajn zaujme hneď na prvý pohľad. Ak teda túžite po kvalitnom a zdravom spánku, vyberte si masívnu posteľ, s ktorou úzko súvisí aj správny výber matracu.

Farebné prevedenie masívnych postelí

Najčastejšie prevedenia masívnych postelí sú dub a buk. Ak však hľadáte niečo špecifické, určite si zo širokej ponuky, ktorú dnešný trh ponúka, vyberiete. V prípade, že by vám toto prírodné sfarbenie nevyhovovalo, môžete si vybrať z iných druhov, pretože niektoré sú morené aj do rôznych iných odtieňov.

Pri masívnych posteliach sa odporúča čo najtvrdšie drevo, ktoré je práve dubové či bukové. Tvrdosť dreva sa posudzuje pomocou Brinellovej stupnice tvrdosti od 1 – 8 (8-najtvrdšie). Druhá možnosť je posudzovanie relatívnej tvrdosti v percentách, ktorá sa odvíja od tvrdosti dubu, dub = 100%.

Základnými vlastnosťami dubového dreva sú tvrdosť, pevnosť, húževnatosť a trvanlivosť. Zo všetkých driev najdlhšie vzdoruje nielen poveternostným podmienkam, ale aj striedaniu vlhka a sucha. Vyrábali sa z neho sudy, mlynské kolá, lávky a iné. Dobre sa lepí aj morí. Tvrdosť podľa Brinellovej stupnice je 3,9.

Masívna posteľ

Výhody masívnych postelí:

  • prírodný materiál
  • dlhoročná životnosť
  • stabilná konštrukcia
  • vysoká kvalita spracovania
  • jedinečný štýl a estetickosť

Základom masívnej postele je rám
Okrem toho, že rám tvorí hlavný dizajnový prvok celej postele, je samozrejme jej nosnou konštrukciou. Rámy sú dnes ponúkané naozaj v rôznych prevedeniach, sú vyrobené z rôznych typov drevín, ako sú smrek, dub, buk či mahagón alebo kaučuk. Netreba však popri estetike zabúdať aj na funkčnosť postele.

Čo sa týka zdravotnej stránky, odborníci odporúčajú masívne postele na nožičkách, ideálne však bez úložného priestoru. Ak totiž správne skombinujete rošt s matracom, je zabezpečená dostatočná cirkulácia vzduchu, čo znamená aj potrebné odvetrávanie matraca.

Ďalším zaujímavým prvkom je čelo postele. Vyrábajú sa v rôznych dizajnoch a práve na masívnych posteliach krásne ukážu. Čelo zvyšuje pocit súkromia a zabezpečuje nám pokojnejší spánok. V neposlednom rade je dôležité spomenúť, že čelo postele nám chráni hlavu a krk a bráni tak prípadnému prievanu. Taktiež izoluje od chladu, ktorý sa kumuluje v stenách.

Masívna posteľ v prevedení dub

Pre koho sú určené masívne postele?

Tu je jednoznačná odpoveď – pre každého. Sú dominantou nielen v spálni ako manželská posteľ, šmrnc dodávajú aj detským a študentským izbám či hosťovským miestnostiam. Keďže sú veľmi kvalitné a odolné, nemusíte sa báť, že by ich deti zdemolovali.

Masívne postele sú čoraz obľúbenejšie. Hoci sú drahšie, ich kúpu určite neoľutujete. Či už sa rozhodnete pre manželskú posteľ, jednolôžko, masívnu poschodovú posteľ alebo rozkladaciu či s úložným priestorom, určite budete nielen s ich kvalitou nadmieru spokojní. Investovať do kvalitného spánku sa teda určite oplatí.

Nezabudnite však na jednu dôležitú vec. Výberom vhodnej masívnej postele to nekončí. Zdravý spánok si vyžaduje aj kvalitný matrac a vankúš. Čo sa týka matraca, najvhodnejší je ten, ktorý spĺňa ortopedické vlastnosti. Je vyrobený presne tak, aby sa prispôsobil vášmu telu a úplne ho uvoľnil. Doprajte si preto naozaj kvalitný a zdravý spánok a uvidíte, ako môže zmeniť váš každodenný život k lepšiemu.

Máte otázky, chcete poradiť s výberom matraca, postele, či iného vybavenia spálne?
Neváhajte a kontakujte nás.