Trápi vás silná alergia? Vyberte si vhodný matrac.

Alergia vie byť nepríjemnou spoločníčkou našich dní. Telo – konkrétne imunitný systém – s cieľom ochrániť nás, reaguje prehnane na vonkajšie látky (alergény), čo vyvoláva alergickú reakciu. Ide o civilizačné ochorenie, ktoré je pre našu modernú dobu charakteristické.

Takmer každý z nás je na niečo alergický a preto je vytvorenie zdravého prostredia, v ktorom trávime svoj čas, obzvlášť dôležité. Vonkajšie prostredie často ovplyvniť nevieme, no to domáce áno. 

Zdravá posteľ = zdravý spánok

Jednou z vecí, na ktoré by ste si mali dať pozor, je zdravie vašej postele a výber správneho matraca. Posteľ sa veľmi rýchlo môže stať domovom pre roztoče – jedny z najčastejších príčin silných alergických reakcií (ekzematózne začervenanie kože, nádcha, svrbenie, zápaly spojiviek či astmatický záchvat). Práve posteľ je pre roztoče tým najlepším prostredím, v ktorom sa môžu zabývať, nakoľko v nej nájdu dostatok potravy (šupinky odumretej pokožky, vlasy a pod.), teplo, vlhko, spôsobené najmä potením pri spánku či nedostatok slnka. Rovnako problematické môže byť ich odstránenie, nakoľko vnútro matracov, vankúšov a prikrývok nie je možné povysávať. 

To, ako sa zbaviť roztočov v posteli, sme písali v samostatnom článku na našom blogu a pridali sme aj jeden účinný trik.

Ako vybrať matrac pre alergika?

Či už ide o alergiu na roztoče alebo akúkoľvek inú, zdravý spánok vám dokáže váš stav výrazne ovplyvniť. V prípade, že trpíte alergiou, mali by ste pri výbere matraca pozerať najmä na jeho materiál, ktorý by mal byť maximálne priateľský a nedráždivý pre vašu pokožku. Rovnako by mal mať špeciálnu úpravu, ktorá zabraňuje rastu mikroorganizmov. Ideálne sú najmä latexové matrace.

Latexové matrace

Aj vďaka tomu, že latex je prírodný materiál, dosahuje výnimočné antialergické vlastnosti a vysokú odolnosť voči baktériám. Našu kolekciu matracov ECOLATEX tvorí jadro z latexu a vlastnosti sú dotvárané kokosovými doskami. Sama príroda sa tak stará o váš unikátny a zdravý spánok. Matrace z latexu veľmi účinne zabraňujú šíreniu plesní, baktérií aj roztočov, okrem toho majú vysokú elasticitu a preto sú odporúčané nielen pri alergiách, ale aj pri problémoch s chrbticou. Latexové matrace sa tiež vyznačujú skvelými termoregulačnými vlastnosťami a poskytujú vysokú úroveň priedušnosti. Samozrejmosťou v našej kolekcii ECOLATEX je aj prateľný, antialergický, veľmi príjemný poťah Lyocell Vital. 

V našej ponuke latexových matracov Vegas sa momentálne nachádzajú matrace kvalitných vlastností v zľave nad 20%. 

Ortopedický latexový matrac – Ecolatex L1na báze monolitu prírodného latexu s tromi zónami tvrdosti, vás poteší skvelou podporou tela v prirodzenej anatomicky správnej polohe počas spánku. 

Ortopedický latexový matrac – Ecolatex L3 je vyrobený zo samých prírodných materiálov s možnosťou výberu tvrdosti. Trojzónový monolit z elastického latexu je vyvážený pružným materiálom, ako aj pevnou vrstvou kokosového vlákna. So spomenutými matracmi sa o svoj zdravý spánok môžete prestať báť.

V prípade, že ste alergik a potrebujete našu pomoc pri výbere matrace, neváhajte nás kontaktovať cez našu webovú stránku či Facebook. Radi vám pomôžeme a postaráme sa o to, aby bol váš spánok čo najzdravší.

Máte otázky, chcete poradiť s výberom matraca, postele, či iného vybavenia spálne?
Neváhajte a kontakujte nás.