Otvorí priestor a vyčistí myseľ: Tipy, ako zariadiť bielu spálňu

Biela spálňa. Jednými zatracovaná, druhými velebená. Táto farba je tak univerzálna a priestorovo prispôsobivá, že má dozaista viac výhod než nevýhod. Neveríte? Čítajte ďalej a inšpirujte sa.

Mnohým biela farba v byte evokuje nemocničné prostredie bez výrazu. Tam, kde iní vidia nedostatky, druhí vidia príležitosť, ako sa s touto farbou v interiéri vyhrať.

V tomto článku vám chceme ukázať, že biela farba nemusí byť v zásade „sterilná“. Práve naopak, v spálni vie navodiť  pocit pohodlia a oddychu, ktorý si môžete dopriať po náročnom dni.

Viac odtieňov

Pokiaľ sa bojíte snehovo bielej farby, určite pouvažujte  nad jej odtieňmi. Perlová farba, slonovinová, ľanová, krémová, … Máte široký výber. Takéto odtiene obmäkčia srdce aj najväčšieho odporcu bielej a sú ideálnym kompromisom, ak potrebujete opticky zväčšiť priestor.

A viete, čo je na bielej farbe a jej odtieňoch naozaj unikátne? Ako dominantnú farbu v spálni ju viete krásne kombinovať s… Jednoducho so všetkými farbami, vzormi i materiálmi.

Spálňa biela slonovina, foto: pixabay.com

Biela v kombinácii s…

inými farbami dodá spálni atmosféru. Čierna eleganciu, zelená pokoj a sústredenie, hnedá pocit tepla a útulnosti, modrá je zasa nadčasová a mladistvá. Pri spájaní bielej s intenzívnejšími farbami, ako je hnedá, modrá, oranžová alebo červená, odporúčame tieto farby skôr pre doplnky. Skvele sa budú vynímať na vankúšoch, závesoch, obliečkach, deke, koberčeku a dokonca aj ako farebné čalúnené postele. Dokonalým príkladom je posteľ s obľúbeným horčicovým prevedením z rady premium Marco.

Posteľ so žltým čalúnením Marco

v kombinácii so vzormi je tiež ideálne riešenie, ak chcete spálňu ozvláštniť a dodať jej emóciu. Ste milovníkom pásikov alebo skôr bodiek? A čo tak vlnky, štvorce, kvietky, …? Na výber je toho neúrekom a všetky kombinácie s bielou dozaista dodajú vašej spálni šmrnc.

Biela v kombinácii s modrou a štvorcovým vzorom, foto: pixabay.com

v kombinácii s drevom idú jednoducho k sebe. Biela navodí čistou, drevo jemnosť. Navyše, ak bude vo vašej spálni dominantné práve drevo, pokojne sa v nej môžete cítiť ako na chate. Pre klasické spálne sú jednoznačne najpopulárnejšie dubové masívne postele, ale nič nepokazíte ani bukom. Ak máte obzvlášť menšie priestory, nenápadný drevodekor s prevahou bielej farby (alebo jej odtieňov) vyriešia za vás problém s optickým zväčšením.

Dubová masívna posteľ Lara

v kombinácii s kovom vám nie je veľmi pochuti? Nenechajte sa odradiť chladom, ktorý kov vyžaruje. Ak vás láka industriálny štýl bývania, ktorého kov je veľkou súčasťou, počkajte si do budúceho článku, kde sa mu budeme venovať podrobnejšie.

Teraz vám len na záver  ukážeme, ako na prvý pohľad chladná kovová posteľ  môže pôsobiť  romanticky a veľmi útulne.

Kovaná posteľ Romantic
Kovaná posteľ Cartagena
Biela kovaná posteľ, foto: pixabay.com

Ak vás zaujímajú jednotlivé dizajny, určite neprehliadnite náš pravidelný seriál.  Naposledy sme sa venovali spálni v modernom štýle, a medzi staršími článkami nájdete aj spálne v prírodnom štýle.

Máte otázky, chcete poradiť s výberom matraca, postele, či iného vybavenia spálne?
Neváhajte a kontakujte nás.